Tabak Falı

Kahve Telvesinin Hazırlanması:
İnce dövülmüş, ne fazla ne az, orta miktarda kahve sıcak su ile kaynatılır. Kaynama işleminden sonra suyun bir kısmı alınır. Kalan kısmı temiz, düz bir tabağa dökülür. Tabağın açık renk ve kuru olması gerekmektedir. Daha sonra dökülen telvenin dağılması için, tabak bütün yönlere doğru yavaş yavaş eğdirilir. Daha sonra bir süre beklenir. Bekleme işleminden sonra varsa bir büyüteçle şekiller incelenir.
Her zaman olduğu gibi hayali çizgiler ile tabak 4 parçaya ayrılır. Çizginin alt kısmında ve üst kısmında bulunan şekiller bulunur. Faldaki şekiller çizginin alt kısmına veya üst kısmına geçmiş olabilir. Bu durumda fala bakan kişi buna uygun yorumu yapmalıdır. Tabağın orta kısımda hayali çizgimiz vardı, bu çizginin alt kısmında olanlar daha etkisizdir, üst kısmında kalanlar ise daha etkilidir. Yapılacak yorumlar bunlara göre yapılmalıdır.
Şekillerin Kuvvetleri ve Etkileri:
1. Gördüğümüz şekiller hayali çizgimizin üst tarafında ise iyiliğe, alt tarafında kalıyor ise kötülüğe yorumlanır.
2. Görülen şekiller tabağın üst tarafında ise daha kuvvetli anlamına gelir.
3. Görülen şekiller tabağın alt tarafında ise kuvvet açısından daha etkisiz olurlar.
4. Gördüğümüz şekiller hayali çizgimizin sağ tarafında ise iyiliğe, sol tarafında bulunuyor ise kötülüğe yorumlanır.